Dagelijks schrijven tijdens de advent?

Een man trekt elk jaar op adventszondag de IJslandse bergen in, op zoek naar ronddolende schapen. Wat gebeurt er met jou, als je deze reis schrijvend met hem meegaat? Dat is de uitnodiging van mijn schrijfprogramma voor de advent, met opdrachten bij passages uit het boek De goede herder van Gunnar Gunnarsson.
Je ontvangt in weekbrieven schrijfopdrachten voor de 26 dagen van de advent. De eerste schrijfdag is zondag 29 november. Na kerst ontvang je nog extra opdrachten, om de reis af te ronden. Als deelnemer betaal je 30 euro én koop of leen je zelf het boek. Meer informatie of aanmelden. 
De basis voor dit schrijfprogramma heb ik gelegd in IJsland in januari 2018. Ik was een maand artist in residence, op uitnodiging van de Stichting Gunnar Gunnarsson. Een kort reisverhaal over mijn verblijf daar is deze maand gepubliceerd in het Magazine KBO-PCOB. Je leest het hier.
Citaat uit ‘De goede herder’:
‘De opening met de sterren was al een kwartslag gedraaid sinds hij zijn hoofd buiten de deur stak. Zo’n vaart neemt de tijd, of je hem nu volgt of niet. Maar het doet goed om met de sterren mee te lopen, om net als zij een beetje in beweging te komen.’ (De goede herder, bladzijde 41)
Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.