Expo gedichten Mariken van Nieumeghen

Eerder dit jaar schreef ik mijn eigen Marikencyclus: Mariken meets Mariken. Ik kroop in haar huid en vond woorden. De gedichten heb ik dit jaar al meerdere keren voorgedragen en gezongen, meestal als onderdeel van het vertelde verhaal. De hele maand oktober hangen negen gedichten uit de cyclus in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis ofwel de Mariënburgkapel in Nijmegen. Open dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

De beelden achter de tekst zijn fragmenten van één foto die Mariken laat zien in het licht en in het donker. Een foto die ik zelf maakte en die me niet losliet. Op de foto twee replica’s van het beeld ‘Mariken’ van Vera van Hasselt.
Van harte welkom om deze nieuwe vertolking van een eeuwenoud verhaal te bekijken. Vijfhonderd jaar oud en ook van nu. Nijmeegs en universeel. Mariken van Nieumeghen leeft. ‘Mariken meets Mariken’ is één van exposities in het Marikenjaar 2018.

Later dit jaar zijn de gedichten ook nog te horen, o.a. op 4 november in het voorprogramma van de mooie en vervreemdende film Poesia sin fin van Alejandro Jodorowsky in Theater de Molen in Beuningen.

Aan het eind van het Marikenjaar maak ik een digitale bundel van de gedichten en het verhaal.

Dit bericht is geplaatst in activiteiten, poëzie. Bookmark de permalink.