Huidhonger en meer

Huidhonger, het woord kom ik deze dagen steeds tegen. Ik hoorde het eerder, ver voor Corona. Bijvoorbeeld in het gesprek met Eva voor mijn vaste rubriek Gezegd en gezwegen in het Magazine KBO-PCOB. Ze vertelt erin over haar relatie die grotendeels op huidhonger is gebaseerd.
Tien keer per jaar interview ik iemand over een onderwerp waar we liever over zwijgen. Het is een vorm van reizen, naar de belevingswereld van de ander. Wat heb ik al veel geleerd van dit luisteren, wat heb ik mooie en moedige mensen ontmoet. Ik deel niet alleen het verhaal van Eva maar ook dat van Jos en Hannie. Omdat armoede en alcoholisme niet alleen vooraan in het alfabet staan maar ook veel meer aandacht vragen, zeker in deze periode. De namen in de artikelen zijn gefingeerd, de rest is woord voor woord verteld en door mij opgetekend. Laat het weten als je ook een passend verhaal hebt, het kan anoniem worden gepubliceerd.

Magazine 12 2019 Niemand weet
Magazine 10 2019 Armoede
Magazine 2019 11 Ik kocht de wijn

 

Dit bericht is geplaatst in artikelen. Bookmark de permalink.