15 weken schrijven

Uitgelicht

Welkom bij de schrijfreis Ik kom luisteren. Klik rechts van dit bericht op de schrijfweek waar je mee bezig bent. Zo kom je bij de filmpjes en muziek bij de schrijfopdrachten. Leuk als je een bericht achterlaat. Veel plezier!

LET OP: Je kunt alleen teksten plaatsten als je deelneemt. Dit is geen afgeschermd weblog, dus iedereen kan meelezen.

De draad van het schrijven van Ristin

Op 25 maart jl. heb ik de stoute schoenen aangetrokken en bij Monica de workshop “Schrijven tussen paarden” gevolgd. Een kinderwens die in vervulling ging, maar wel lekker veilig. Tussen de paarden kon MIJ immers niets gebeuren. Mijn angst om te falen bij het schrijven, bleek volledig ongegrond. Schrijven vanuit je gevoel, zonder te wikken en te wegen. Schrijven wat in je opkomt, zonder dialogen te voeren met mijn criticus. Een echte aanrader “Schrijven tussen paarden”!

Door vorm en oordeel los te laten, heb ik eindelijk de draad van het schrijven te pakken. Het brengt mij vooral ruimte in mijn hoofd. Geen gepieker meer, maar creatief van me afschrijven. Dat is wat ik bij de schrijfreis doe. Soms strak volgens de opdrachten, maar ook regelmatig buiten de lijntjes kleurend. Aangekomen op week 9 begint het er op te lijken, dat mijn voorkeur uitgaat naar het schrijven van gedichten, ongeacht de vorm.

Door het maken van de schrijfreis heb ik al behoorlijk wat bagage in mijn rugzakje verzameld, waardoor ik meer op eigen benen kan staan en mijn eigen weg kan vinden. Ik wens alle reisgenoten heel veel schrijfplezier!

Groetjes,
Ristin
www.ristin.nl

Week 15: ruimte voor de deelnemers

De laatste schrijfweek heeft als thema: punt uit. Je schrijft o.a. een pantoum en een flaptekst. Zo zet je een punt achter jouw schrijfreis. Maar een punt hoeft geen einde te zijn. De film en je teksten blijven vast nog doorzingen.

Hieronder kun je je ervaringen kwijt of een tekst delen die een van de schrijfoefeningen heeft opgeleverd. Hier graag alleen reacties op de vijftiende schrijfweek.

Week 14: ruimte voor de deelnemers

De veertiende schrijfweek heeft als thema: een goede afloop? Je schrijft o.a. over houden van en over het verschil tussen hebben en zijn.

Hieronder kun je je ervaringen kwijt of een tekst delen die een van de schrijfoefeningen heeft opgeleverd. Hier graag alleen reacties op de veertiende schrijfweek.