In een woestijn vol lege regels

Uitgelicht

Je eigen schrijfretraite in een woestijn vol lege regels. Regels die gevuld raken met jouw teksten. Deelnemers aan de schrijfreis Liefde kent veertig regels kunnen hier in de 40-dagentijd van 2014 teksten plaatsen en reageren op de schrijfopdrachten. Fijn als je reacties plaatst bij de juiste dag. Elke dag verschijnt de regel van de dag. Je ziet reacties van medeschrijvers, ook van mensen die in 2013 hebben meegedaan.
LET OP: Je kunt alleen teksten plaatsen als je deelneemt. Dit is geen afgeschermd weblog, dus iedereen kan meelezen.
 

Dag 38: sterven vóór je dood

Een knellende schoen, een ritueel, een ochtendgebed. Het is nooit te laat om… Je weet zelf wat je wilt invullen en waarover je wilt schrijven. Het einde van de schrijfreis nadert, de teksten neem je mee. Je kunt hieronder delen wat je ervaren of geschreven hebt.

Van Maria Antoinette kreeg een foto met ochtendgebed: ‘Adem in de wolk van niet weten, licht in de wind, loop met een glimlach … stralen van de zon.’
wolk

Dag 36: wees niet bang

Schrijven over wederkerigheid en vertrouwen. Hoe is jou dat vergaan? Is het gelukt de wees-niet-bang tekst te combineren met de stil-maar-tekst die je eerder schreef? Reacties en teksten zijn van harte welkom.

Hieronder de foto die Maria Antoinette stuurde. Die hoort bij haar tekst die bij de reacties staat.

Gakkende ganzen

Gakkende ganzen

Beeld bij dag 33: de leegte aan de binnenkant

Maria Antoinette (www.derooiegravin.nl) stuurde een foto bij regel 33. Haar toelichting:
‘Deze aardewerken pot met afgesleten decoratie aan de buitenkant ontroerde me vanwege de lege plek, de leegte aan de binnenkant en het ontbreken van enige geschiedschrijving. De pot heeft genoeg aan zichzelf. De schoonheid van zijn.’

aardewerken pot in verlaten klooster in voormalig Oost-Duitsland

aardewerken pot in verlaten klooster in voormalig Oost-Duitsland