Jouw schrijfblok als vastentrommeltje

Carnaval en Pasen zijn gebleven, de 40-dagentijd ertussen lijkt verdwenen. Of zijn veel mensen er in stilte mee bezig? Beleven ze op hun manier veertig dagen die beperking en bezinning ademen?

De 40-dagentijd begint op woensdag 14 februari a.s. Dagelijks schrijven is een van de manieren om die periode te verstillen. Je schrijfblok als variant op het vastentrommeltje, elke dag gevuld met nieuwe pagina’s. Om aan het eind van de periode de vruchten te plukken van inzichten die je jezelf hebt gegeven.

Je kunt in de vastentijd meedoen aan drie schrijfprogramma’s die precies veertig dagen duren. Je krijgt dan via e-mail bijzondere schrijfopdrachten bij citaten uit een van de volgende boeken: Nachttrein naar Lissabon (Pascal Mercier), Verdriet is het ding met veren (Max Porter) of Liefde kent veertig regels (Elif Shafak). Geen ‘challenge’ maar een uitnodiging, een ontdekkingsreis met eigen woorden.

Nieuw dit jaar is de schrijfdag ‘In stiller licht’ op Aswoensdag 14 februari, om samen met anderen de 40-dagentijd te starten. Op een prachtige plek, De Schaapshoeve, met klankconcert bij de start en de mogelijkheid om het labyrint te lopen. Er zijn nog een paar plaatsen.

Dit bericht is geplaatst in activiteiten. Bookmark de permalink.