Schrijven is preciezer zien

‘Wanneer ik opsta, is het meestal nog donker. Vorige week bleef ik langer liggen en zag ik hoe het langzaam licht werd. Eerst was er alleen het schijnsel van autolampen, daarna zag ik de contouren van bomen, nog weer later de bomen zelf, met hun takken en de laatste bladeren. Ik ging het steeds preciezer zien. Wat buiten gebeurt, gebeurt ook in mezelf. Ook daar worden dingen zichtbaarder.
Schrijven is kijken. Door het inzoomen met je pen ga je preciezer zien. Bij mij werkt dat het beste als ik me laat verrassen door een beeld of een woord. Juist dan komen dingen aan de oppervlakte die ik eerder niet kon zien.’

Lees verder in deze nieuwsbrief van december 2017, o.a. over schrijfdagen en schrijfreizen.

Dit bericht is geplaatst in nieuwsbrieven. Bookmark de permalink.