Aanraken met woorden

Mijn werk draait om het vinden van de juiste woorden en de vormen waarin woorden en mensen tot hun recht komen.

Schrijfcoaching en redactiewerk

Als je vastloopt met een boek, kan ik er meestal mijn vinger op leggen waar dat aan ligt en je verder helpen. Vaak heeft het te maken met de structuur of met het ontbreken van samenhang of focus. Ik geef ook tips om de stijl te verbeteren. Wil je meer weten, maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek via skype. De tarieven hieronder zijn inclusief mijn voorbereiding, die meestal bestaat uit het lezen van een aantal pagina’s of hoofdstukken. Bij het doornemen en beoordelen van een heel boek maak ik aparte afspraken.

  • Schrijfcoaching particulier kost per uur 75 euro inclusief btw.
  • Schrijfcoaching via werkgever kost per uur 90 euro exclusief btw.

Ik doe ook redactiewerk, liefst in combinatie met meedenken over een publicatie.

Journalistiek werk

Al sinds jaar en dag schrijf ik voor het tijdschrift van de KBO. Voorheen heette dit Nestor, na de fusie in 2017 Magazine KBO-PCOB. Ik interview mensen over wat hen beweegt.  Mijn vaste rubriek heet Gezegd en gezwegen. Ik schrijf ook voor andere bladen, bijvoorbeeld Mantelzorger, het blad van Mezzo. Voorbeelden van artikelen vind je hier.

Uitgeverij

Ik heb vanaf 2008 een micro-uitgeverij. Deze heb ik opgericht om publicaties vanuit projecten te kunnen uitgeven. Voorbeelden van titels: Hou me maar vast van José Franssen over 12 jaar zorgen voor een moeder met Alzheimer. Tof! kookboek van Stichting Tof! Communicatie, het eerste kookboek voor mensen met een verstandelijke beperking.
Publicaties staan in mijn webwinkel en zijn ook in de boekhandel te bestellen.

Cliëntencommunicatie

Mensen met een verstandelijke beperking hebben recht op informatie in begrijpelijke taal. Vanaf 2005 ben ik twaalf jaar eindredacteur geweest van Tof!, een landelijk tijdschrift voor mensen met een verstandelijke beperking. Mijn ervaring met schrijven van begrijpelijke teksten gebruik ik in cursussen, o.a. voor redacties van cliëntenkranten. Ook geef ik workshops over cliëntencommunicatie. Dit werk doe ik via Stichting Raad op Maat, daar is ook mijn boek Communiceren met mensen met een verstandelijke handicap te koop.